Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلسکوپ فضایی هابل به تازگی تصویری جالب از ستاره‌ای دنبال‌دار را از فاصله‌ای نزدیک به خورشید ثبت و به زمین ارسال کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تجهیزات و تلسکوپ‌های موجود در فضا هر روز اطلاعات جدیدی را به زمین مخابره می‌کنند. اخیراً تلسکوپ تحقیقاتی هابل تصاویر قابل توجهی را از ستاره‌ای دنباله‌دار به نام نئو‌وایز(NEOWISE) ثبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین بار است که تلسکوپی توانسته است از ستاره‌ دنباله‌داری که در فاصله‌ای نزدیک به خورشید در حرکت است عکس بگیرد.

کیچن ژانگ محقق ارشد سازمان فضایی ناسا گفت: «عکس ثبت شده به وسیله تلسکوپ هابل توجه‌های زیادی را به سمت خود جلب کرده است. احتمالا هر تلسکوپ دیگری به جز هابل قادر به ثبت تصویر این ستاره دنباله‌دار نبود.» بررسی‌های اخترشناسان نشان می‌دهد این ستاره دنباله‌دار در هنگام گرفته شدن عکس در فاصله 43 میلیون کیلومتری خورشید قرار داشت. تصویر ثبت شده به وسیله تلسکوپ هابل گردو‌غبار فضایی در اطراف ستاره دنباله‌دار NEOWISE را نشان می‌دهد.

ناسا اعلام کرد این ستاره دنباله‌دار در هنگام عبور از کنار خورشید از نیم‌کره شمالی زمین نیز قادر به دیده شدن بود و برخی از علاقه‌مندان به علوم فضایی توانسته‌اند با دوربین‌های مخصوص عکس‌هایی را از آن ثبت کنند. دنباله‌دارها معمولا به دلیل سرعت بسیار زیاد ابری از گازهای مختلف را در مسیر پشت سر خود ایجاد می‌کنند. ابر گازی تشکیل شده در مسیر NEOWISE طولی برابر با 18 هزار کیلومتر دارد.

محققان در تلاش هستند تا ماهیت گازهای تشکیل دهنده ابر دنباله‌دارها را شناسایی و از این طریق ساختار اجرام آسمانی را بهتر درک کنند. دنباله‌دار نئووایز هم اکنون با سرعت 232 هزار کیلومتر در ساعت مسیر خود را ادامه داده و به سمت مقصد نامعلومی در حرکت است. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند با توجه به مسیر حرکت کنونی دنباله‌دار نئووایز احتمالا این ستاره 7 هزار سال آینده از محل کنونی خود مجددا عبور خواهد کرد.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: ناسا منظومه شمسی دنباله دار ستاره دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۲۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • نکونام در کمپ حجازی مهمانان ویژه‌ای داشت
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • پدر مهران غفوریان افسر ارشد ساواک بود؟ | واکنش فوری ستاره سینما و تلویزیون به یک شایعه فراگیر درباره پدرش
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • صالح، ستاره‌ای برای تمام خطوط استقلال!