Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناسا در جدیدترین اقدام خود، یک عکس از مجموعه ستارگانی منتشر کرد که می‌توان آن را به استادیومی خاموش تشبیه کرد که با نور چراغ‌قوه گوشی تماشاگران روشن می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مجموعه ستارگانی موسوم به مسیه 107 (Messier 107) که به نام NGC6171 نیز شناخته می‌شود، با ۲۰ هزار سال نوری فاصله از زمین، در صورت فلکی مارافسای (Ophiuchus) قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه، منزلگاه صدها هزار ستاره باستانی است و از قدیمی‌ترین اجرام کهکشان راه شیری محسوب می‌شود. هرچند ظاهر این خوشه ستاره‌ای به استادیومی خاموش تشبیه شده که گویی نور چراغ‌قوه گوشی تماشاگران نقطه به نقطه آن را روشن کرده است، اما قدمت ستارگان موجود در آن به میلیاردها سال پیش باز می‌گردد.

در اطراف دیسک کهکشان راه شیری بیش از ۱۵۰ خوشه ستاره‌ای کروی وجود دارد که مسیه ۱۰۷ یکی از آن‌ها است. منشأ خوشه‌های کروی و تأثیری که روی روند تکاملی کهکشان‌ها دارند تا حدودی ناشناخته است، به همین دلیل این مجموعه‌ها مورد مطالعه و توجه خاص اخترشناسان قرار دارد و با استفاده از تصاویری گرفته شده به کمک مشاهدات مادون قرمز و مرئی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مسیه ۱۰۷ برای نخستین بار در سال ۱۷۸۲ توسط اخترشناس فرانسوی، پیر مچین (Pierre Méchain) شناسایی شد و یک سال بعد ویلیام هرشل، اخترشناس بریتانیایی آن را رصد کرد و به ثبت رساند. هرشل این جرم آسمانی را به‌عنوان خوشه‌ای کروی، بزرگ، بسیار غنی، فشرده، حاوی گرد و غبار، با وضوح بالا و متشکل از ستارگان قابل رؤیت توصیف کرد که در ۲.۵ درجه جنوبی، کمی مایل به غرب، از ستاره فراری "زتای مارافسای" یا Zeta Ophiuchi قرار دارد.

این ستاره آبی‌رنگ که به یک کشتی فضایی تشبیه شده است، یک موج میان‌ستاره‌ای کمانی یا قوسی‌شکل به وجود می‌آورد و دارای جرمی حدوداً ۲۰ برابر جرم خورشید و سرعت حرکتی معادل با ۲۴ کیلومتر بر ثانیه است، ۴۶۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت پوشیده نشدن با گرد و غبار می‌توانست یکی از درخشان‌ترین ستارگان موجود در آسمان شب محسوب شود.

پس از آن در سال ۱۹۴۷، هلن ساویر هاگ، اخترشناس کانادایی‌، مسیه ۱۰۷ را به فهرست نجومی معروف "چارلز مسیه" موسوم به اجرام مسیه اضافه کرد و این آخرین جرم افزوده شده به این فهرست بود. فهرست مسیه، متشکل از ۱۱۰ سحابی و خوشه ستاره‌ای کم‌نور است که هدف از ایجاد آن کمک به اخترشناسان برای ایجاد تمایز بین اجرام پایدار و گذرایی محسوب می‌شود که به لحاظ بصری در سرتاسر آسمان پراکنده شده است.

در اصل علاقه چارلز مسیه به یافتن دنباله‌دارها باعث شد که وی فهرستی از اجرام غیر دنباله‌داری ایجاد کند که یافتن دنباله‌دارها را برای او دشوار می‌کرد. این فهرست شامل اجرام نجومی در اعماق آسمان می‌شود که از نیمکره شمالی به راحتی قابل مشاهده است.

کد خبر 462186

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ناسا فضا کهکشان کهکشان راه شیری تلسکوپ فضایی ستاره شناسی ستاره فضایی ستاره نجوم مسیه 107 عکس ناسا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ستاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر | افشای طرح آیفون ۱۶ | سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از سایت مک‌روموس، ️سیستم مگ‌سیف اولین‌بار با سری آیفون ۱۲ به گوشی‌های اپل راه یافت و شارژ آیفون را راحت‌تر از قبل کرد. این سیستم به حلقه‌ای از آهن‌ربا و سیم‌پیچ نیاز دارد.

به نظر می‌رسد که اپل در نسل جدید گوشی آیفون ضخامت این حلقه را کمتر کرده است.

در شکل ظاهری نیز آیفون ۱۶ با سری ۱۵ تفاوت‌هایی دارد که در عکس مشاهده می‌فرمایید.

شهریورماه، زمان رویداد اپل و معرفی این سری خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند کد خبر 849084 برچسب‌ها شرکت اپل باتری اینترنت آیفون موبایل

دیگر خبرها

  • بحران کاریزما در پرسپولیس؟ | اتفاق آـزار دهنده در بازی با سپاهان
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند
  • طرح آیفون ۱۶ فاش شد + تصاویر
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • (ویدئو) پخش اذان از گوشی کارشناس شبکه BBC وسط پخش برنامه زنده
  • سلفی جدید بهرام رادان همه را متعجب کرد
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • افشای طرح آیفون ۱۶؛ سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود
  • تصاویر | افشای طرح آیفون ۱۶ | سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم