Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-05@20:10:06 GMT

کشف راز رنگ سبز ستاره های دنباله دار

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۱۰۹۷

کشف راز رنگ سبز ستاره های دنباله دار

صراط:

تیمی از شیمیدانان به تازگی معمای رنگ سبز درخشانی که سر دنباله دار‌ها دارند را حل کردند که چندین دهه بود محققان را متحیر کرده بود. مطالعه یک مولکول گریزان، که تنها به صورت گذرا روی زمین وجود دارد، کلید اصلی این کار بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از euronews، دنباله‌دار‌ها تکه‌های یخ و غبار باقی مانده از شکل‌گیری منظومه شمسی را با سرعت بالا می‌برند، که گهگاه از قسمت سرد بیرونی منظومه برای عبور از کنار زمین عبور می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه ۱۹۳۰، گرهارد هرزبرگ که بعداً جایزه نوبل را برای تحقیقات خود در مورد رادیکال‌های آزاد و سایر مولکول‌ها دریافت کرد، حدس زد که فرآیند درخشش دنباله‌دار سبز ممکن است شامل مولکولی باشد که از دو اتم کربن به هم پیوند خورده‌اند به نام دی کربن. مطالعه جدیدی که در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد، نظریه هرزبرگ را در معرض آزمایش قرار داد.

تیم اشمیت، شیمیدانی که بر این مطالعه در دانشگاه نیو ساوت ولز در سیدنی، استرالیا نظارت داشت، می‌گوید دی کربن آنقدر واکنش‌پذیر است که گروهی که در پشت این مطالعه قرار داشتند، نتوانستند آن را در یک بطری نگهدارند. این عنصر در فضا، درون ستاره ها، سحابی‌ها و دنباله دار‌ها وجود دارد. اشمیت می‌گوید، دی کربن در معرض اکسیژن جو زمین قرار می‌گیرد، به سرعت واکنش نشان می‌دهد و می‌سوزد.

رنگ سبز دنباله دارها

اشمیت می‌گوید این اولین باری است که دانشمندان توانسته‌اند به طور دقیق چگونگی تجزیه مولکول را هنگام قرار گرفتن در معرض پرتو‌های قدرتمند فرابنفش بررسی کنند. در آزمایشگاه، تیم باید محیط فضای نزدیک به زمین را با محفظه‌های خلاء و سه لیزر مختلف فرابنفش شبیه سازی می‌کرد. از آنجایی که دی کربن خیلی سریع واکنش نشان می‌دهد، آن‌ها مجبور شدند آن را در نقطه‌ای با از بین بردن یک مولکول بزرگتر با لیزر سنتز کنند.

دانشمندان تأیید کرده اند که نور سبز دنباله‌دار‌ها از مولکول‌های دی‌کربن می‌آید، که وقتی در معرض نور خورشید در فضا قرار می‌گیرند، می‌توانند نور مرئی را جذب و ساطع کنند.

در ستاره‌های دنباله‌دار، زمانی که نور خورشید یخ را گرم می‌کند، دی‌کربن تشکیل می‌شود، که احتمالاً برخی از آن‌ها از استیلن، مخلوطی از هیدروژن و کربن است که به عنوان گاز روی زمین برای جوشکاری سوخت استفاده می‌شود. اشمیت می‌گوید زمانی که مولکول‌های آلی پیچیده‌تر در دنباله‌دار‌ها شکسته می‌شوند، این عنصر می‌تواند در فضا تولید شود.

چرا دنباله دارها فقط سرشان سبز است نه دمشان؟
کوکران می‌گوید اتم‌های هیدروژن از مولکول‌های استیلن رها می‌شوند و بدون آنها، پیوند‌های بین اتم‌های کربن "دوباره محکم می‌شوند" و مولکول‌های کربن مضاعف را تشکیل می‌دهند.

همانطور که خورشید مولکول‌های بدن دنباله‌دار را گرم می‌کند، انرژی و درخشش به دست می‌آورند، اما قبل از اینکه بتوانند به دم آن برسند، به تک اتم‌های کربن تجزیه می‌شوند. این مشخص می‌کند که چرا درخشش سبز فقط در اطراف بدن دنباله دار وجود دارد، نه دم بلند آن.

پرتو‌های خورشید دائماً دی کربن درخشان جدیدی ایجاد می‌کنند در حالی که دنباله دار‌ها به اندازه کافی در معرض خورشید هستند تا گاز آزاد کنند. به گفته اشمیت، طول عمر مولکول‌های دی کربن در فاصله زمین از خورشید حدود دو روز است.

کوکران می‌گوید این تیم طول عمر مولکول‌های دی‌کربن را که در معرض نور خورشید قرار می‌گرفتند، بررسی و اندازه‌گیری کردند که چقدر طول می‌کشد تا پیوند‌های آن‌ها از هم جدا شود. این حقایق به مدل سازی رفتار دنباله دار‌ها کمک می‌کند. یک دنباله دار در حال عبور ممکن است مانند یک رویداد نادر در زمین به نظر برسد، اما ستاره شناسان اکنون هزاران مورد از آن‌ها را مشاهده کرده اند. احتمالاً تعداد باورنکردنی دنباله‌دار‌ها در بخش‌های دورتر منظومه شمسی وجود دارند. به لطف این گلوله‌های سبز رنگ، دانشمندان پنجره‌ای به گذشته باستانی منظومه شمسی باز کردند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: منظومه شمسی ستاره دنباله دار فناوری دنباله دار صراط دنباله دار ها مولکول ها دی کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۱۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

هنگامی که پرتو خورشید هنگام طلوع یا غروب خورشید از میان ابرها می تابد، به نظر می رسد که از نقطه‌ای درست در پشت ابرها می آیند، اما این توهمی بیش نیست. خورشید در واقع 150 میلیون کیلومتر با ما فاصله دارد. کارمندان مجتمع ارتباطی فضای عمیق کانبرا هنگام صبح که به سمت محل کار می رفتند، از پرتوهای بامدادی که محل را روشن می کرد، عکس گرفتند.

تصویر روز ناسا

ماه در سمت چپ، مشتری در سمت راست و زحل در بالای مشتری (متمایل به چپ) قرار دارد. این تصویر پس از غروب خورشید از زیر بنای یادبود واشنگتن در روز پنجشنبه، 17 دسامبر 2020 در واشنگتن ثبت شد. دو سیاره مشتری و زحل در حالی که در 21 دسامبر به سمت یک مقارنه بزرگ در حرکت بودند، در آسمان به هم نزدیک‌تر می شدند. این دو سیاره غول پیکر در طی این رویداد بسیار نزدیک به هم ظاهر شدند و فقط یک دهم درجه از هم فاصله داشتند.

تصویر روز astronomy

این تصویر توسط دن کروسون (Dan Crowson) از رانچو هیدالگو در آنیماس نیومکزیکو گرفته شده است. NGC 4274 نوعی کهکشان است که به‌عنوان مارپیچ میله‌ای شناخته می‌شود که در فاصله 45 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی گیسو (Coma Berenices) قرار دارد. NGC 4274 دارای خطوط گرد و غبار و بازوهای مارپیچی است که به هم می رسند و حلقه ایجاد می کنند. این تصویر با 13.6 ساعت شاتر باز با استفاده از یک تلسکوپ 12 اینچی با نسبت کانونی f/8 ایجاد شده است.

تصویر روز earthsky

در 1 می 2024، ساعت 9:30 شب، گِرِگ ردفرن (GREG REDFERN) با کشتی تفریحی Azamara Onward در اقیانوس هند این عکس را ثبت کرد. این عکس صورت فلکی چلیپا، آلفا قنطورس، بتا قنطورس، سحابی گونی زغال سنگ (coalsack) و کهکشان راه شیری را به تصویر کشیده است. عکس با آیفون 15 پرو مکس گرفته شده است.

تصویر روز skyandtelescope

این عکس توسط الساندرو راوگنین (Alessandro Ravagnin) در  نامیبیا به تاریخ فوریه و مارس 2024 با تجهیزات شامل لنز 135 میلی متری سامیانگ ثبت شد. این عکس صورت فلکی کانیس ماجور (Canis Major) را به تصویر می‌کشد. در این میدان گسترده بسیاری از اشیاء شناخته‌شده قابل مشاهده هستند: سیریوس، مرغ دریایی، کلاه ثور (Thor's helmet)، دلفین (Dolphin)، موزاییک M41 از 4 پانل ساخته شده با سامیانگ و ASI2400MC با فیلتر دوگانه باند باریک ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • گاز مونوکسید کربن باعث مسمومیت هفت نفر در ایلام شد
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • فریم به فریم با درگیری فیزیکی کاپیتان پرسپولیس و ستاره سپاهان (عکس)
  • صلاح خودخواه‌ترین بازیکنی است که دیده‌ام!
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید