Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه‌ اطلاع‌رسانی ناسا، داده های به دست آمده از تلسکوپ فضایی هابل اندازه طولانی‌ترین ستاره دنباله‌دار رصدشده توسط منجمان را تایید کرده است.

قطر برآوردی این ستاره دنباله‌دار حدود ۸۰ مایل برآورد می شود که آن را به بزرگ‌ترین ستاره دنباله‌دار تاکنون رصدشده تبدیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هسته آن حدود ۵۰ برابر بزرگ‌تر هسته بیشتر ستاره‌های دنباله‌دار دیده‌شده پیشتر است.

توده این ستاره نیز در حدود ۵۰۰ تریلیون تن برآورد می‌شود که صدها هزار بار بزرگ‌تر از توده یک ستاره دنباله‌دار معمولی و رصدشده نزدیک‌تر به خورشید است.  

این ستاره دنباله‌دار عظیم‌الجثه به نام C/۲۰۱۴ UN۲۷۱  در حال طی مسیر با سرعت سرسام‌آور ۲۲ هزار مایل در ساعت از لبه منظومه خورشیدی است البته این ستاره هرگز از یک میلیارد مایلی به خورشید نزدیک تر نمی شود که در این حالت هم نسبتا دورتر از سیاره زحل به خورشید است و تا سال ۲۰۳۱ هم به این محل در منظومه خورشیدی نمی رسد.  

ستاره دنباله‌داری که پیشتر عنوان طولانی‌ترین ستاره دنباله‌دار را داشت، برآورد می شد، هسته ای با قطر ۶۰ مایل داشته باشد و در سال ۲۰۰۲ توسط طرح تحقیقاتی لینکلن رصد شد.  

طولانی ترین ستاره دنباله دار توسط منجمی به نام پدرو برناردینلی و گری برنستین در تصاویر آرشیوی به دست آمده از پروژه تحقیقات انرژی سیاه در رصدخانه اینتر-آمریکن سرو تولولو (مرکز نجوم بین‌المللی در شیلی) کشف شد.

این ستاره دنباله دار اولین بار سال ۲۰۱۰ در حالی که سه میلیارد مایل از خورشید فاصله داشت، دیده شد. از آن زمان به بعد دانشمندان با تلسکوپ های زمینی و فضایی آن را مشاهده و در موردش مطالعه کرده اند.  

مان تو هویی از دانشگاه علم و فناوری ماکائو تایلند و یکی از نویسندگان مقاله ای در مورد این ستاره گفت: این ستاره دنباله‌دار شیئ جالب است به ویژه با در نظر گرفتن اینکه با وجود دوری از خورشید بسیار فعال است. حدس می زدیم ستاره دنباله دار بسیار بزرگ باشد اما باید داده های بیشتری برای تایید آن داشتیم. بنابراین گروه تلسکوپ فضایی هابل ۵ عکس از این ستاره هشتم ژانویه ۲۰۲۲ (دی ۱۴۰۰) گرفت.  

چالش دشوار در اندازه گیری ستاره دنباله دار این بود که چطور بین هسته جامد با استارسر (گاز ابر مانندی که هسته ستاره دنباله دار را احاطه کرده) آن تمایز قائل شد. این ستاره اکنون بسیار دورتر از آن است که تلسکوپ فضایی هابل بتواند با دقت از آن تصویربرداری کند. هویی و گروه همکارش به همین دلیل الگوی رایانه ای از گاز ابرمانند پیرامون آن ساختند و آن را طوری وفق دادند که با تصاویر هابل متناسب باشد.

این ستاره که در حال سقوط به سمت خورشید طی بیش از یک میلیون سال گذشته است، از آشیانه فرضی چندین هزار میلیارد ستاره دنباله دار به نام ابر اورت (Oort cloud) سرچشمه گرفته است که بر اساس نظریه یان اورت  اخترشناس هلندی، مکانی است که خیلی از دنباله‌دارها از آن سرچشمه می‌گیرند.

برچسب‌ها کهکشان رخداد نجومی فضا ایالات متحده آمریکا ناسا تلسکوپ هابل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهکشان رخداد نجومی فضا کهکشان رخداد نجومی فضا ایالات متحده آمریکا ناسا تلسکوپ هابل ستاره دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۳۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود + عکس

تصویر زیر از مجموعه عکس‌های محمود پاکزاد مربوط به خیابان ولیعصر(عج) تهران در سال ۱۳۳۴ است. 

از سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابان‌های تهران را مصور و مستند کرده است، البته از جمله شهر‌هایی که پاکزاد برای عکاسی به آنها سفر کرده می‌توان به اصفهان، شیراز، تبریز، گرگان، اهواز، آبادان، خرمشهر، همدان، آذربایجان، قم، شهر‌های شمالی ایران اشاره کرد. پاکزاد در سال ۱۳۷۷ خودش را بازنشسته کرد و در سال ۱۳۷۸ عکس‌های خود را به سازمان اسناد ملی اهدا کرد.

تصویر زیر از مجموعه عکس‌های محمود پاکزاد از خیابان ولیعصر (عج) تهران در سال ۱۳۳۴ است. خیابان ولیعصر تهران یکی از شاه‌راه‌های ارتباطی در مسیر شمال به جنوب و برعکس در شهر تهران است. تا پیش از انقلاب اسلامی ایران خیابان ولیعصر را با نام خیابان پهلوی می‌شناختند. خیابان ولیعصر به‌واسطه درختان چنارش نیز شهرت زیادی دارد؛ گرچه که در گذشته تعداد این درختان بسیار بیشتر از امروز بود.

منبع: خبرآنلاین

tags # عکس تاریخی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود + عکس
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟