Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «فضا» (space.com) ، یکی از دورترین ستاره های دنباهل دار که تا کنون رویت شده است روز چهاردهم ژوییه (پنجشنبه ۲۳ تیر ماه) به نزدیک‌ترین موقعیت نسبت به زمین می‌رسد. علاقه مندان می‌توانند این رویداد را آنلاین تماشا کنند. دنباله دار "کی-۲" ( K۲ ) اولین بار توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۱۷ در کرانه‌های بیرون منظومه خورشیدی رصد شد و سرانجام در مسیر قابل رویت از زمین قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان ، «کی-۲» دورترین دنباله داری بود که تا کنون رصد شده است؛ هر چند سال گذشته یک دنباله دار بزرگ و راه دور با نام ( Comet Bernardinelli-Bernstein) روی دست کی-۲ بلند شد. ستاره دنباله دار کی-۲ روز  ۲۳ تیر ماه به نزدیک‌ترین فاصله نسبت به سیاره زمین می‌رسد که البته در این زمان حدود ۲۷۰ میلیون کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت. با این حال مردم می‌توانند از طریق پخش زنده وب‌سایت پروژه تلکسوپ مجازی عبور این شهاب‌سنگ را بطور زنده تماشا کنند.

دنباله دار کی-۲ در پنج سال گذشته بطور مداوم به سمت زمین در حرکت بوده است. دنباله دارها که عمدتا از گازهای منجمد شده، سنگ و غبار تشکیل می‌شوند با نزدیک شدن به خورشید فعال می‌شوند. گرمای خورشید موجب گرم شدن سریع آن شده و باعث می‌شود یخ‌های جامد آن بطور مستقیم به گاز تبدیل شوند و ابری در اطراف دنباله دار با نام «کما» (coma) یا گیسو تشکیل دهند. 

جالب اینکه کی‌-۲ زمانی که در سال ۲۰۱۷ در بین مدارهای زحل و اورانوس رصد شد، در فاصله حدود ۲.۴ میلیارد کیلومتر از خورشید فعال شده بود. برای مقایسه می‌توان گفت این فاصله ۱۶ بار دورتر از فاصله زمین از خورشید است.

رصدها و مشاهدات اولیه نشان داد که این دنباله دار یک هسته بزرگ و یک کمای عظیم دارد و برآورد شده که هسته آن بین ۳۰ تا ۱۶۰ کیلومتر قطر دارد. از این رو حرکت نزدیک این ستاره دنباره دار نسبت به زمین فرصت خوبی است تا ستاره‌شناسان حرفه‌ای اندازه هسته آن را مورد سنجش و اندازه گیری قرار دهند.

اما مشاهده گران عادی نیز می‌توانند از زیبایی این جرم آسمانی لذت ببرند. تماشاگران از طریق پخش اینترنتی می‌توانند انتظار دیدن یک توده نورانی مبهم را داشته باشند که نمایانگر بخش کمای دنباله دار است که هسته آن را احاطه کرده است. 

برچسب‌ها شهاب سنگ فضا اکتشافات فضایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهاب سنگ فضا اکتشافات فضایی شهاب سنگ فضا اکتشافات فضایی دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۵۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع عظیم صادقیون در مشهد 

دریافت 48 MB

تصویربردار: سیدحسین میرپور

کد خبر 6096261

دیگر خبرها

  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • مهاجم گلزن آماده تقابل با استقلال (عکس)
  • اجتماع عظیم صادقیون در مشهد 
  • عبور از زمین کشاورزی برای رسیدن به منزل/ جاده‌ای با ۸ ماه بلاتکلیفی در بجنورد+ فیلم
  • فیلم| عبور از زمین کشاورزی برای رسیدن به منزل/ جاده‌ای با هشت ماه بلاتکلیفی
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟